Únorové novinky O2TV: Start Tuty TV a Ginx TV, konec Markízy International a Moolt

5. únor 2019

Zákazníci největšího IPTV operátora se dočkali i novinek, které nebyly předem avizovány. Markízu International vyřadil operátor kvůli nízké sledovanosti.

O2TV, tedy největší IPTV služba na českém trhu, si připravila od února pro své zákazníky několik novinek, které se přímo dotknuly její programové nabídky. Jak již bylo koncem roku 2018 avizováno, došlo k vyřazení stanice Markíza International (pozice 135) a jejímu nahrazení dětským kanálem Tuty TV. V programové nabídce obsadil programovou pozici 100. K dispozici je pouze ve standardním rozlišení obrazu. Po opuštění českého trhu byla z nabídky odstraněna programová pozice 39, kterou držel filmový kanál Sundance TV, opět ve standardní kvalitě. 

Předem neohlášenou změnou je zařazení stanice Ginx TV, která se věnuje fenoménu elektronického sportu (esport), tedy soupeření jednotlivých týmů v oblasti počítačových her. Stejně jako Tuty TV i Ginx TV je pro klienty O2TV k dispozici pouze ve standardní kvalitě obrazu a není lokalizována do češtiny. Stanici má v nabídce například i konkurenční T-Mobile TV. Ze seznamu kanálů zmizela také ruská dětská televize Moolt. Lze předpokládat, že za tímto krokem stojí jeho nízká sledovanost. V nabídce jsou nadále ruské stanice TNT, TV1000 Russian Kino a Channel One Russia.

autor: lukpo
Spustit audio

Související