Ústecká TV si vybrala DVB-T2 multiplex 24, odstartuje 1. června

31. květen 2022

Nová regionální televize pro Ústecký kraj odstartuje ve středu 1. června. Společnost Digital Broadcasting dnes oznámila, že ji bude šířit jako součást svého DVB-T2 multiplexu 24, pochopitelně však pouze na severu Čech. Distribuce stanice bude zahájena hodinu po půlnoci. Přímým konkurentem v kraji je ústecká verze Regionálnítelevize.cz.

Čtěte také

„Dnešním dnem 1. června 2022 jsme zahájili jsme šíření nového regionálního televizního programu Ústecká TV. Tento program bude šířen na 21 k z těchto lokalit: Děčín Chlum, Děčín Sokolí Vrch, Litoměřice Michalovice, Šluknov Malý Šenov, Teplice Vodárna a Ústí na Labem Krušnohorská,“ oznámil s předstihem v úterý v podvečer 31. května novinářům ředitel vnějších vztahů společnosti Digital Broadcasting Martin Roztočil.

O přípravě tohoto projektu informoval portál Digitální rádio své čtenáře loni v prosinci, kdy televize žádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o vydání potřebné licence, kterou následně získala. Za projektem stojí majitel regionálních stanic ZAK TV a Plzeň TV, jde tak o logické rozšíření aktivit do další oblasti. Děčín – Sokolí vrch byl loni v červnu poslední lokalitou, kam se signál DVB-T2 multiplexu 24 rozšířil.

autor: lukpo
Spustit audio

Související