V Bavorsku odstartovala nová digitální stanice RT1 Relax

12. srpen 2019

Mezi interprety, kteří zazní, můžeme najít jména, jako jsou Elton John, Rod Stewart, Whitney Houston, Alicia Keys, Coldplay nebo Robbie Williams. Stanice je dostupná i na platformě DAB+.

Provozovatel rozhlasové stanice Hitradio RT1, stejnojmenná německá společnost z bavorského města Augsburg, rozšířila své portfolio o nový program RT1 Relax. Ten je k dispozici nejen na internetu, ale naladit si ho mohou i všichni majitelé DAB+ přijímačů, kteří se nacházejí v dosahu multiplexu Augsburg na kanálu 9C. Kromě tohoto města pokrývá rozhlasová síť také region Švábsko a při zlepšených troposférických podmínkách je zachytitelná i na omezeném území Čech.

Jak již z názvu nového programu vyplývá, jeho cílem je zejména uvést posluchače do klidu a nezahlcovat ho nepříjemnými, tvrdými skladbami. Mezi interprety, kteří zazní, můžeme najít jména, jako jsou Elton John, Rod Stewart, Whitney Houston, Alicia Keys, Coldplay nebo Robbie Williams. Žánrově se pohybujeme na úrovni balad a soft popu v rozmezí od sedmdesátých let po současnost. Datový tok 72 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1 přináší uspokojivou zvukovou kvalitu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související