V Belgii vznikne digitální rádio pro seniory, stojí za ním rozhlasová skupina NRJ

28. srpen 2019

Důvodem k tomuto kroku je zejména rostoucí skupina lidí v této skupině. NRJ tak zcela logicky vychází vstříc posluchačům, kteří by stanici odpovídající jejich zájmům uvítali.

Belgičtí posluchači se mohou těšit na novou rozhlasovou stanici s pracovním názvem Goldie. Podle portálu RadioWoche půjde o program cílený na starší posluchače. Stanice má oslovit zejména publikum ve věku 60+. Důvodem k tomuto kroku je zejména rostoucí skupina lidí v této skupině. NRJ tak zcela logicky vychází vstříc posluchačům, kteří by stanici odpovídající jejich zájmům uvítali. Program má být odnoží známého francouzské okruhu Nostalgie.

V souvislosti s Belgií a digitálním rádiem se rozhodně nedá hovořit o stojatých vodách. Portál Digitální rádio například upozornil na nedávné rozhodnutí regulátora CSA, který umožnil start několika místních multiplexu, případně si vysilatelé mohli vybrat pokrytí, které kombinovalo v sobě analogové i digitální rádio. Veřejnoprávní rozhlas RTBF pak plánuje na platformě DAB+ uvést nové stanice. Okruh pro publikum 65+ by tak měl být právě další takovou novinkou.

autor: lukpo
Spustit audio

Související