Regionální televize RTM+ Ústecko ukončila vysílání, její provoz byl nerentabilní

1. duben 2019

Ústecká mutace vysílala z televizních vysílačů v regionu prostřednictvím DVB-T multiplexu 4. Verze pro Liberecký kraj pokračuje nadále beze změny.

Regionální televize RTM+ ve verzi pro Ústecký kraj ukončila k 31. březnu své vysílání. Redakci portálu Digitální rádio tuto skutečnost potvrdil její majitel a výkonný ředitel Jan Punčochář. Samostatné vysílání RTM+ pro Ústecký kraj fungovala od konce loňského roku a v regionu využívala DVB-T vysílače multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting, k dispozici byla také ve vysokém rozlišení prostřednictvím on-line služby SledováníTV.cz. Na Liberecku pokračuje vysílání RTM+ nadále beze změny.

A jaký je důvod k ukončení působení ústecké mutace stanice RTM+? „Nepodařilo se nám přesvědčit dostatečné množství měst a obcí v Ústeckém kraji, které stejně jako krajský úřad buď raději nepropagují svoji činnost vůbec, nebo dávají přednost nemoderním a neúčinným prostředkům, které jsou podle nich levnější,“ uvedl provozovatel stanice na svém facebookovém profilu, který slibuje, že daný region úplně neopouští. Zpravodajství z Ústeckého kraje bude nadále dostupné on-line a vybrané pořady se objeví také ve vysílání.

autor: lukpo
Spustit audio

Související