V DAB+ multiplexu Muenchen odstartuje stanice Gong Kult

15. červenec 2022

Digitální rozhlasovou nabídku v DAB+ multiplexu Mnichov rozšíří v blízké době nová rozhlasová stanice Gong Kult. Odpovídající licenci mu na svém posledním zasedání ve čtvrtek 14. července udělil bavorský mediální regulátor. Gong Kult obsadí volnou programovou kapacitu, na níž bylo v nedávné době vyhlášeno výběrové řízení.

Plánovaný rozhlasový program Gong Kult má být dle udělené licence zaměřen na cílovou skupinu posluchačů 19 až 59 let, kteří se zajímají o místní informace, umění a kulturu v Mnichově. Kromě "kultovních hitů" z 80. a 90. let zazní také výběr největších skladeb z období 60. a 70. let i vybrané aktuální písně a populární hudba mnichovských umělců. Probírat by měla témata z oblasti regionálního umění a kultury.

„Soukromá místní rozhlasová stanice s tak jasnou kulturní orientací má na mnichovském rozhlasovém trhu jedinečné postavení. S větším množstvím místního kulturního zpravodajství přispěje Gong Kult k rozmanitosti názorů a bude tak znamenat obohacení pro místní rozhlasovou krajinu v Mnichově. Obzvláště mě těší, že zejména místní umělci dostanou zcela nový prostor,“ uvedl Thorsten Schmiege, prezident BLM.

autor: lukpo
Spustit audio

Související