V Praze se koná od středy mezinárodní akce věnovaná HbbTV, vystoupí na ní zástupci Novy i Primy

8. listopad 2022

Ve dnech 9. a 10. listopadu se v Praze uskuteční jubilejní desátý ročník akce HbbTV Symposium and Awards. Její organizátoři hovoří o unikátní platformě pro diskusi a všech relevantních tématech týkajících se světa virtuálního červeného tlačítka. Vedle serveru MediaGuru je portál Digitální rádio jediným českým zástupcem z řad mediálních partnerů.

Redakce portálu Digitální rádio se plánuje účastnit dopoledního bloku, na kterém vystoupí mj. zástupci z České republiky. V případě mediální skupiny Nova to bude Iva Dohnálková, která má na starosti vývoj HbbTV aplikací, podobně i její kolegyně z FTV Prima Kateřina Srbová. Panelovou diskusi, ve které se objeví i čeští zástupci, budou moci přítomní sledovat od 11:50 do 12:40. Uvítání za Asociaci komerčních televizí obstará šéf Novy Jan Vlček.

V odpoledním programu a následně ve čtvrtek 10. listopadu už bude akce cílit zejména výhradně na zahraniční řečníky. Symposium se zaměří nejen na technologii HbbTV, ale také nový standard DVB-I, tedy online distribuci v prostředí digitálního vysílání. Portál Digitální rádio se technologii HbbTV věnuje dlouhodobě, jeho editor Lukáš Polák jako novinář se specializací pak přibližně od roku 2010. Aktivní na poli červeného tlačítka je i Český rozhlas.

autor: lukpo
Spustit audio

Související