V Rakousku je v provozu více digitálních přijímačů, než jsme očekávali, říká šéf Radia Technikum

7. říjen 2019

Popularitu digitálního rádia mohou v Rakousku zvedat i přijímače prodané přes e-shopy, jako je Amazon, eBay a další nebo již instalované tunery ve vozidlech, které jsou mimo známé statistiky.

Digitálních rozhlasových přijímačů je v provozu v sousedním Rakousku více, než se předpokládalo a tím pádem nebyl ani problém s pozitivním přijetím technologie DAB+. V rozhovoru pro portál Meinungsbarometer.info to uvedl Gernot Fischer, generální ředitel společnosti Radio Technikum. Stejnojmenná stanice je k dispozici prostřednictvím celoplošného multiplexu DAB+ Austria a firma navíc provozuje i městskou síť City MUXII Wien. „O popularitě DAB+ nás přesvědčuje míra zpětné vazby na naše vysílání,“ uvedl.

Popularitu digitálního rádia mohou v Rakousku zvedat i přijímače prodané přes e-shopy, jako je Amazon, eBay a další nebo již instalované tunery ve vozidlech. „Předpokládám, že v domácnostech je nyní k dispozici 700 tisíc až jeden milion přijímačů,“ konstatoval šéf společnosti Radio Technikum. Teoreticky už tak může signál DAB+ využívat okolo osmnácti procent domácností. Cílem je novou rozhlasovou síť zaměřit nejen na největší rakouská města, ale i hlavní silniční tepny. Signál 25 stanic mají aktuálně k dispozici cca. 3 miliony lidí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související