Vysílač u Innsbrucku sehraje klíčovou roli při digitalizaci rádia v Rakousku

22. leden 2019

Organizace Digitalradio Ósterreich dnes oficiálně potvrdila optimistické plány na rozšiřování DAB+ rozhlasu, a to včetně vysílačů, které zasáhnou i české území.

Velmi důležitou roli při zavádění digitálního rozhlasu v Rakousku bude hrát tamní vysílač Innsbruck – Patscherkofel, jehož spuštění je naplánováno na 31. března 2020. Právě díky němu se podaří zaplnit prázdné místo na mapě digitálního pokrytí. V tiskové zprávě to uvedla organizace Digitalradio Ósterreich. „Tento vysílač vyplní mezeru mezi Německem a Jižním Tyrolskem včetně dálnice vedoucí Brennerským průsmykem,“ konstatují Rakušané v dokumentu, který dnes oficiálně stvrdil plány týkající se expanze DAB+ rozhlasu v letošním a příštím roce. 

Jednu z velmi důležitých rolí v oblasti digitálního rozhlasu u našich jižních sousedů na sebe vzal provozovatel známého obchodního řetězce Saturn, který se specializuje na domácí elektroniku. „Naším cílem je přinést inovativní a průkopnické technologie pro běžné lidi s cílem minimalizovat negativní dopady na každodenní život v digitální éře. Jsme připraveni na všechny dotazy zákazníků a rádi nabídneme pomoc po celém Rakousku díky široké škále vhodných přijímačů a rozsáhlé poradenské znalosti,“ uvedl Thomas Pöcheim, Chief Category Officer ve společnosti MediaMarktSaturn Austria.

autor: lukpo
Spustit audio

Související