V Rakousku začalo vysílat nové dětské rádio, k distribuci využívá celoplošný DAB+

4. únor 2020

Mein Kinderradio je první digitální stanicí dostupnou díky DAB+. Rakousko tak následuje v programové nabídce Česko a Německo. Obě země už dětské stanice na této platformě vysílají.

V Rakousku začala vysílat nová dětská rozhlasová stanice Mein Kinderradio. Pro svou distribuci využívá multiplex DAB+ Austria, který je zachytitelný i na omezeném území České republiky. Vstup stanice Main Kinderradio je důležitým impulsem pro DAB+ v Rakousku. Naši jižní sousedé doposud takovou stanici v klasickém éteru neměli. V Česku tuto roli zastupuje Radio Junior Českého rozhlasu nebo Pigy Rádio skupiny Active. Obě stanice jsou v DAB+ zastoupeny.

Majitelé digitálních rádií v Rakousku se mohou těšit na písničky, příběhy, dobrodružství a spoustu zábavy. Zatímco maskoty dětského vysílání v Česku jsou Ušoun Rušoun v případě Rádia Junior a prasátko Pigy u stejnojmenné komerční stanice, naši jižní sousedé si jako symbol tohoto specializovaného programu zvolili dinosaura Radina. Co se týká technických parametrů, stanici byl vyhrazen datový tok 72 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1, k dispozici bude také slideshow.

autor: lukpo
Spustit audio

Související