V Rakousku vznikla petice za vstup ORF do DAB+, stížnost doputovala k regulátorovi

9. prosinec 2019

Autoři lidové stížnosti si kladou za cíl zjistit, zdali veřejnoprávní rozhlas ORF neporušuje distribuční neutralitu tím, že své programy Öesterreich 1, Hitradio Ö3 a FM4 nešíří i na platformě pozemního digitálního rádia.

Petice, která je zároveň stížností na přístup rakouského veřejnoprávního rozhlasu ORF, bude adresována ve formě lidové stížnosti tamnímu telekomunikačnímu regulátorovi KommAustria. Jejím autorům se nelíbí postup ORF, který zcela záměrně ignoruje technologii DAB+, protože drží dominantní postavení na trhu a nechce umožnit vstup konkurenčních hráčů na trh. O lidové stížnosti informoval portál Satellifax.de

Autoři lidové stížnosti si kladou za cíl zjistit, zdali veřejnoprávní rozhlas ORF neporušuje distribuční neutralitu tím, že své programy Öesterreich 1, Hitradio Ö3 a FM4 nešíří i na platformě pozemního digitálního rádia. Pravidla distribuce jsou mimo jiné součástí zákona o ORF. Technologii DAB+ podporují v Rakousku prozatím pouze vybraní privátní vysílatelé a komunitní stanice (Radio Maria). Další expanze DAB+ proběhne už tuto středu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související