V Sasku vzrostla konkurence i na poli digitálních stanic pro děti

13. duben 2023

Revoluční změny v saském rozhlasovém éteru přinesly v uplynulých dnech i větší konkurenci na poli digitálních programů určených pro děti a rodinu. Zatímco doposud tuto službu zajišťovaly zejména veřejnoprávní MDR Tweens nebo privátní Toggo Radio, nově na toto pole vstoupilo i Radio Teddy. Všechny tři programy je možné přijímat i v Čechách.

„Radio Teddy vysílá mnoho regionálních informací pro Sasko, speciálně připravených pro děti a rodiče. Tento servis zahrnuje zprávy, Radio Teddy Sachsen-Wetter, informace z dopravy a tipy na akce - vše, co zajímá rodiny ve Svobodném státě a vždy na úrovni kontaktu s dětmi,“ uvedl při této příležitosti programový manažer stanice Roland Lehmann. Radio Teddy je od 27. března součástí DAB+ multiplexu Sachsen K12A.

Expanze do spolkové země Sasko je součástí dlouhodobě strategie, kterou realizuje Radio Teddy jako řada dalších mediálních značek u našich západních sousedů. „Radio Teddy dobývá jedno důležité místo za druhým v německé rozhlasové krajině krok za krokem už léta. Nyní nás posluchači mohou přijímat ve 13 spolkových zemích prostřednictvím FM nebo DAB+,“ doplnila výkonná ředitelka tematického programu Katrin Helmschrottová.

autor: lukpo
Spustit audio

Související