Slovenské Rádio Vlna požádalo vysílací radu o odebrání celoplošné licence pro DAB+

30. srpen 2021

Rada pro vysílání a retransmisi ve svém zasedání, které se konalo minulý týden, informovala, že ji nový majitel Rádia Viva požádal o odebrání celoplošné digitální licence. Ve chvíli, kdy k tomuto kroku dojde, slovenský komerční program opustí platformu DAB+.

„V souvislosti s posuzováním splnění podmínek upravených v § 51 odst. 1 zákona o digitálním vysílání dává Kancelář Rady do pozornosti (…), že dne 12. 8. 2021 doručil držitel licencí Radě žádost o odnětí licence č. RD / 25 na vysílání programové služby Rádio Vlna,“ uvedl v dokumentu regulátor. Krok souvisí se změnou majitele známé komerční značky. Novým vlastníkem se stal provozovatel doposud konkurenčního Fun rádia.

Rádio Vlna vysílá v současné době na platformě DAB+ prostřednictvím multiplexu společnosti Towercom, tamní obdoby Českých Radiokomunikací. V této digitální síti je kromě veřejnoprávního RTVS k dispozici i s dalšími komerčními stanicemi – Rádiem Jemné, Anténou Rock, Rádiem Lumen a Rádiem Maria. Stanice vysílá s uspokojivým datovým tokem 96 kbps při použitém kódování LC-AAC. Multiplex je zachytitelný také v Česku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související