Rádio Regina vstoupilo do slovenského DAB+ multiplexu Towercom

3. únor 2021

Slovenská veřejnoprávní stanice Rádio Regina je v sítí operátora Towercom k dispozici ve třech verzích, a to podle jednotlivých regionů. Aktuálně je v multiplexu k dispozici dvanáct stanic.

Od pondělí 1. února je součástí DAB+ multiplexu slovenského operátora Towercom také tamní veřejnoprávní stanice Rádio Regina. Majitelé digitálních rádií ho mohou naladit v jednotlivých regionálních verzích z vysílačů Bratislava – Kamzík (kanál 12C); Žilina – Krížava a Laskomer (kanál 12A) a Košice – Heringeš (kanál 12B).

Na novinku upozornil portál Digitální rádio jeho slovenský čtenář Robert, který monitoruje dění na bratislavském vysílači Kamzík. Stanici je vyhrazen v multiplexu datový tok 96 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Aktuálně je v síti Towercom šířeno dvanáct stanic.

Rádio Regina Východ zajišťuje autonomní regionální vysílání na východním Slovensku. Přináší informace o dění v regionu, aktuální a tematickou publicistiku a hudbu s výrazným podílem folklóru z východu země.

V centru pozornosti Rádia Regina - studia Banská Bystrica je dění na středním Slovensku a život obyvatel jeho měst a obcí, jejich zájmy a výsledky pracovních, společenských a zájmových aktivit. Přináší o nich pravidelné zpravodajské, publicistické informace a připravuje o nich relace do společného vysílání všech tří studií. Stejné poslání pro svůj region má i Regina Západ.

autor: lukpo
Spustit audio

Související