Velký český operátor přidá do nabídky FilmBox HD, vypne další programy ve standardním rozlišení

16. květen 2019

FilmBox je ve vysokém rozlišení dostupný od letošního roku. V nabídce velkých hráčů doposud tato obrazová kvalita chyběla. Klienti kabelového operátora UPC mají k dispozici i zpětné zhlédnutí.

Společnost UPC Česká republika, největší kabelový operátor na trhu, přidá na konci května do nabídky stanici FilmBox HD. Tato verze nahradí v programovém rastru tentýž kanál ve standardní kvalitě obrazu (SD). FilmBox HD je součástí základní programové nabídky UPC, takže diváci musí u tohoto programu přetrpět klasické reklamní bloky, které jsou vkládány nejen mezi jednotlivé pořady, ale i do filmů a seriálů. U stanice je k dispozici i funkce zpětného zhlédnutí (timeshift).

V souvislosti se zařazením FilmBoxu HD, respektive jeho nahrazením standardní verze, dojde z kapacitních důvodů také k ukončení dalších stanic ve standardním rozlišení. Půjde pravděpodobně o AMC a Film+. FilmBox HD přináší naprosto shodný obsah jako standardní FilmBox, liší se však obrazovou kvalitou. Zajímavostí je, že na oficiální platformě FilmBox Live, kterou má plně pod kontrolou provozovatel programu, FilmBox HD dostupný není a stejný stav platí již tři roky také u stanice FilmBox Premium.

autor: lukpo
Spustit audio

Související