Veřejnoprávní rozhlas MDR může spustit dva nové DAB+ vysílače v Sasku-Anhaltsku

17. září 2021

Dva nové vysílače v německé spolkové zemi Sasko-Anhaltsko může spustit veřejnoprávní rozhlas MDR, který působí také v sousedním Sasku a Durynsku. Připravovanými kótami jsou Klötze a Erxleben.

Veřejnoprávní rozhlas MDR by skrze nové vysílače šířil programovou nabídku určenou právě pro spolkovou zemi Sasko-Anhaltsko. Erxleben má plánovaný výkon 5 kW, Klötze dvojnásobek, tedy 10 kW, oba ve vertikální polarizaci. Portál Satellifax upozornil, že tyto další dva vysílače bude možné uvést do provozu na základě schválení koncesionářského poplatku, který přímo souvisí i se spouštěním DAB+ v dalších lokalitách.

V Sasku-Anhaltsku funguje veřejnoprávní multiplexu MDR na kanálu 6B a v současné době má v provozu devět vysílačů. Po spuštění dalších dvou nových kót se jejich počet přehoupne přes deset. Kdy budou plánované DAB+ vysílače sítě MDR S-ANHALT spuštěny, zatím není známé. Programové nabídka multiplexu obsahuje kromě stanic dostupných v FM pásmu například i digitální okruhy MDR Schlagerwelt nebo MDR Tweens.

autor: lukpo
Spustit audio

Související