Veřejnoprávní rozhlas NDR spustil nový DAB+ vysílač Neumünster severně od Hamburku

10. březen 2021

Další desítky tisíc obyvatel severního Německa se dostanou k lepšímu pokrytí signálem digitálního rádia DAB+ a veřejnoprávního multiplexu NDR. Vysílač Neumünster zasahuje stejnojmenný region, který se nachází několik desítek kilometrů severně od Hamburku směrem k hranicím s Dánskem.

Nový vysílač stojící nedaleko Neumünsteru zlepšuje pokrytí v oblastech Bordesholm, Bornhöved, Boostedt, Hohenlockstedt, Hanerau-Hademarschen a Nortorf. Majitelé digitálních rádií s tunerem DAB+ si mohou naladit na kanálu 9C veřejnoprávní multiplex NDR ve verzi pro region Kiel. Celkově jde o druhý vysílač s touto programovou nabídkou. Nová kóta Neumünster – Armstedt má výkon 4 kW ve vertikální polarizaci.

Multiplex NDR zahrnuje standardní analogovou nabídku NDR 1 Welle Nord, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info a N-JOY, která je k dispozici prostřednictvím VKV/FM vysílačů, a také čistě digitální okruhy NDR Plus, NDR Blue a NDR Info Spezial. Pro nalezení stanic stačí zvolit automatické ladění přijímače a následně dojde k jejich automatickému uložení. Posluchači mají k dispozici i doplňkové služby, jako je například slideshow – barevné obrázky na displeji.

autor: lukpo
Spustit audio

Související