Veřejnoprávní stanice ČT3 by měla vysílat do 22. března příštího roku

20. listopad 2020

22. března 2021 je termín, o kterém informovala Česká televize Radu pro rozhlasové a televizní vysílání. Regulátor ho na svém posledním zasedání vzal na vědomí. Původně Česká televize představila tuto stanici jako dočasný projekt v době pandemie koronaviru.

Do 22. března příštího roku by měla vysílat veřejnoprávní stanice ČT3. Česká televize právě o tomto termínu informovala regulátora. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) vzala toto rozhodnutí na svém posledním zasedání, které se konalo tento a minulý týden, na vědomí. Česká televize charakterizuje ČT3 jako stanici určenou primárně divákům starším 60 let. Veřejnoprávní stanice, která původně měla vysílat jen po dobu několika měsíců v průběhu epidemie koronaviru, je dostupná ve všech distribučních kanálech včetně DVB-T2.

„Trojka“ představila nedávno program, který uvede na vánoční svátky. Stanice bude připomínat významná výročí. Půjde konkrétně o Františka Filipa, Vlastimila Brodského nebo Antonína Moskalyka. V současnosti vzniká cyklus o historii Československé televize. Ve výpovědí lidí, kteří vzpomínají na své zkušenosti s televizí, zaznívá jméno Františka Filipa velmi často. Půjde o Simonu Postlerovou, Ivo Mathé, Jiřího Lábuse, Kateřinu Macháčkovou, Antonína Navrátila nebo Jaromíra Hanzlíka. Detaily najdete v připojeném presskitu níže.

autor: lukpo
Spustit audio

Související