ViacomCBS plánuje spustit MTV Global, licenci má i pro Českou republiku a Slovensko

28. leden 2021

V současné době nejsou o novém kanálu MTV Global známy žádné detaily a neposkytlo je ani tuzemské zastoupení ViacomCBS. Stanice se prezentuje jako zábavní a hudební program pro mládež zaměřený zejména na americkou produkci. MTV Global bude vysílat pod dohledem tuzemského regulátora.

Společnost ViacomCBS plánuje spuštění dalšího televizního kanálu, případně rebranding některé ze stávajících stanic. MTV Global má být dle charakteristiky „zábavní a hudební televizní program pro mládež zaměřený zejména na americkou produkci“. Vysílání stanice má být určeno výhradně pro Evropu. Mezi zeměmi, kterých se pokrytí bude týkat, patří Česká republika i Slovensko. Ohledně MTV Global už přinesly prozatím nepotvrzené informace například některé polské portály, kdy by mohlo jít o náhradu za MTV Europe.

MTV Global bude fungovat na základě satelitní licence, kterou ji na základě žádosti z 13. ledna udělila na období 12 let Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). ViacomCBS je na našem trhu aktivní zejména díky značkám MTV a Nickelodeon. V uplynulých měsících prošly proměnou stanice MTV Rocks (nyní MTV 90s) a VH1 Classic (v současnosti MTV 80s). ViacomCBS spustil již před více než 10 lety stanici MTV Live HD (dříve MTVN HD), která divákům přináší ve vysokém rozlišení a s prostorovým zvukem videoklipy a koncerty.

autor: lukpo
Spustit audio

Související