Viasat History v únoru zdarma ze slovenského DVB-T a DVB-T2, konec celoplošné TV Osem

4. únor 2019

Dokumentární stanice vysílá od února v nabídkách placených služeb také ve vysokém rozlišení. Dalšími změnami je zařazení nové pozice Video bar a vyřazení kanálu TV Osem z celoplošného šíření.

Telekomunikační operátor Towercom zpřístupnil v únoru pro diváky pozemního vysílání dokumentární stanici Viasat History ve standardním rozlišení obrazu. Portál Digitální rádio na novinku upozornil jeho čtenář Zdenek, který pro naši redakci dlouhodobě změny v regionu sleduje. Programová pozice označená jako „Viasat History Promo“ nahradila stanici „Prima Plus Promo“. V multiplexu 4 byla „Prima Plus“ zakódována a volně je šířena pozice „Viasat History“. Programy z této sítě je možné sledovat s přijímačem DVB-T2 se starším kódováním H.264. 

Ve slovenském DVB-T je několik dní k dispozici také program Videobar. V tomto případě je nutný set-top-box pro kódování MPEG-4/AVC. Operátor Towercom skrze ni umožňuje přístup ke své nové službě Otta, kterou představil v kvěnu 2018. Zájemce potřebuje přijímač s podporou technologie hybridního vysílání (HbbTV). Ve slovenském multiplexu 1 byla zároveň ukončena celoplošná distribuce stanice TV Osem, která se stáhla do regionálních sítí. Na území Česka je program bez problémů dostupný ve Full HD rozlišení skrze satelitní televizi Skylink.

autor: lukpo
Spustit audio

Související