Slovenská TV Osem odchází z tamního DVB-T multiplexu 1, sníží svou dostupnost

17. leden 2019

Stanice, která sama sebe charakterizuje jako plně interaktivní slovenskou televizi, je v České republice nejsnáze dostupná z družice Astra 3B.

Slovenská stanice TV Osem odchází ze slovenského multiplexu 1. O jejím chystaném odpojení informuje provozovatel DVB-T sítě, společnost Towercom, prostřednictvím změny identifikace kanálu. TV Osem je od středy 16. ledna označena jako „tv8 preladte“. Redakci portálu Digitální rádio na tuto novinku upozornil čtenář Zdeněk, který se nachází v dosahu slovenského DVB-T. TV Osem se v blízké době přesune pouze do multiplexu operátora AVIS. Paralelní distribuce již běží.

Po odchodu TV Osem zůstane ve slovenském multiplexu 1 šířena volně pouze křesťanská TV LUX, v jeho nabídce jsou dále kódované stanice JOJ Cinema HD, Sport 1, Sport 2 HD, ČT 1 a ČT 2, které jsou k dispozici pouze klientům služby Plustelka. TV Osem, která sama sebe charakterizuje jako plně interaktivní slovenskou televizi, je v České republice nejsnáze dostupná z družice Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, kde je k dispozici ve vysokém rozlišení obrazu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související