Videoplatforma GOLFTV spojí po celém světě fanoušky golfu, Discovery ji spustí 1. ledna 2019

22. říjen 2018

Zábavní gigant chce na nové platformě nabídnout všechny prestižní golfové turnaje, medailony předních golfových hráčů i pohledy do minulosti. Firma zároveň řeší i klasickou lineární distribuci.

Očekávaná videoplatforma, která dostala název GOLFTV, odstartuje 1. ledna příštího roku. Dnes to oznámila společnost Discovery, která bude jejím provozovatelem. GOLFTV nabídne na jednom místě nejširší nabídku golfového obsahu a bude k dispozici po celém světě kromě Spojených států. On-line platforma má stát na několika pilířích, kterými jsou samotný golf, hvězdní hráči a pochopitelně také přímé přenosy předních golfových turnajů.

GOLFTV plánuje každoročně nabídnout více jak dva tisíce hodin přímých přenosů a prémiový obsah formou videa na vyžádání. Živě vysílaný program bude zahrnovat šest turnajů pod hlavičkou PGA Tour, celkově pak téměř 150 turnajů ročně. Chybět nebudou pochopitelně ani přenosy The Players Championship, The FedExCup Playoffs a The Presidents Cup. Cenu předplatného prozatím společnost Discovery tají, další podrobnosti zveřejní později.

Discovery posunulo díky dohodě s PGA Tour problematiku vysílacích práv opět o něco dál. Firma, která kromě stejnojmenných stanic vlastní i kanály Eurosport, se stala jejich správcem na období dvanácti let. Nejde přitom pouze o on-line, ale také klasickou lineární distribuci na televizních obrazovkách. Discovery v současné době řeší problematiku vysílání golfových přenosů na jednotlivých trzích formou placené i volně šířené nabídky a zvažuje partnerství s jednotlivými subjekty. Cílem je nadále nabídnout golfové přenosy co nejširšímu publiku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související