Videotéka Edisonline přidává kategorii se španělskými a portugalskými filmy

10. únor 2021

Díky on-line videotéce Edisonline si mohou zájemci pustit například tituly Naprostá láska, Perleťový knoflík, Dokonce i déšť, Zatímco spíš, Fantastická žena nebo Vážený občan. Film Europe rozdávala přístup do své videopůjčovny i jako součást festivalových přehlídek.

Provozovatel on-line videotéky Edisonline, společnost Film Europe, přidává do její nabídky španělské tituly. K dispozici je pod názvem „Hola - Olá • Španělsky a portugalsky“. Film Europe slibuje „filmy nabité španělštinou, horkokrevným obsazením a příběhy, u kterých vás zamrazí, ale které vás také pořádně rozpálí“. V nové kategorii je v tuto chvíli prozatím dvanáct titulů, mezi nimi například Naprostá láska, Perleťový knoflík, Dokonce i déšť, Zatímco spíš, Fantastická žena nebo Vážený občan.

Pro Film Europe se stala v současné době on-line videotéka Edisonline důležitou součástí jejího obchodního modelu. Ve chvíli, kdy jsou zavřená kina včetně prostoru Edison Filmhub, může firma slovenského podnikatele a vizionáře Ivana Hronce promítat vlastní tituly na straně diváka prakticky bez omezení. Filmové přehlídky Be2Can a Scandi se tak odehrály výhradně on-line. Zájemci o festivalovou produkci si koupili vstupenku on-line a vybraný titul pak mohli sledovat v pohodlí domova. Přístup do Edisonline získali jako bonus.

autor: lukpo
Spustit audio

Související