Videotéka HBO GO se zcela novou aplikaci pro televizory značky LG

26. listopad 2018

Předplatitel služby dostává stejný obsah HBO GO jako u původní aplikace, ale ve výrazně modernějším kabátě. Došlo ke sjednocení vzhledu s desktopovou a mobilní verzí.

Jihokorejská společnost LG Electronics uvolnila ve čtvrtek 22. listopadu pro zákazníky v České republice do svého „LG Content Store“ zcela novou aplikaci pro videotéku HBO GO, kterou je možné využívat v televizorech zmíněného výrobce. Redakce portálu ji má k dispozici v UHD modelu z roku 2017. Aplikace přináší nejen změněnou podobu celého portálu, ale také ovládání. Jednou větou lze říci, že se přiblížilo mobilní, případně desktopové podobě. Shodné jsou i položky menu Domů, Seriály, Filmy a Kids (Děti).

Domovská obrazovka nové aplikace je animovaná, takže tituly, na které provozovatel prémiového kanálu láká, se automaticky posouvají zprava do leva. Ihned po nimi pak předplatitel vidí, které tituly má rozkoukané. V této části, stejně jako v ostatních kategoriích, lze používat tlačítka na dálkovém ovladači. Ve které fázi se divák nachází, určuje modrá linka, jenž je součástí náhledu v podobě obrázku. Úvodní menu dále obsahuje položky Oblíbené, Novinky, Nejsledovanější, Nejlépe hodnocené na IMDb, Drama, Komedie, Disney, Akční, Dokumentární, Poslední šance a Již brzy.

Úvodní menu se zpřehlednilo a divák má pocit, že dostává opravdu bohatý výběr na jedné z nejatraktivnějších platforem, která je na trhu k dispozici. Při využití úvodní obrazovky se mi však několikrát stalo, že jakmile jsem dojel na její konec, přestal mi fungovat dálkový ovladač. Důvodem však nebyly vybité baterie. Na ostatní pokyny reagoval bez problémů. Celý problém tak bylo nutné vyřešit tak, že jsem aplikaci úplně opustil například zvolením jiné aplikace a následným návratem opět k HBO GO.

Pokud zvolíte v menu daný titul, zobrazí se vám jeho náhled přes celou obrazovku. Nějakou dobu trvalo, než jsem si na novou aplikaci zvykl, nicméně nová podoba je výrazně lepší než ta předešlá. V rámci každého titulu dostupného na HBO GO jej může uživatel přehrát, přidat do oblíbených, případně ohodnotit. Pokud se jedná o seriál, nechybí zde ani tlačítko řady. Zvláštně občas působí doporučované tituly, které jsou alternativou k právě vybranému snímku. V případě Collateralu s Tomem Cruisem se například jednalo o snímky jako Strážci Galaxie, Avatar nebo Thor: Regnarok. Co mají s daným filmem společného, netuším.

Aplikace je společná pro všechny trhy, kde služba HBO GO působí. Získat ji můžete buďto k předplatnému HBO, případně samostatně, tedy bez nutnosti vázanosti na prémiový kanál, tedy stejně jako Netflix nebo Amazon Prime Video. Při úvodní instalaci se vás aplikace dotáže, jaký chcete vybrat region. Větší variabilitu má i dětská sekce Kids, kde můžete vybrat, jaký obsah se bude podle věku vaší ratolesti na obrazovce objevovat. Tato kategorie má i vlastní barevný odstín a je de facto samostatným portálem v rámci HBO GO.

autor: lukpo
Spustit audio

Související