Videotéku HBO Max postihl výpadek, nefunkční byla v telefonech s Androidem

17. květen 2022

Online videotéka HBO Max, která nahradila začátkem tohoto roku deset let působící službu HBO GO na českém a slovenském trhu, byla nefunkční na některých mobilních zařízeních, konkrétně těch s operačním systémem Android. Výpadek platformy potvrdili uživatelé na sociální síti Facebook. Aplikace se v danou dobu tvářila, že je v offline režimu.

Čtěte také

Předplatitelé videotéky HBO Max, kteří se v uplynulých hodinách snažili přehrát některý z titulů prostřednictvím mobilních telefonů se systémem Android, se setkali pouze s chybovou hláškou, že obsah není k dispozici, protože zařízení se nachází v takzvaném offline režimu, není tedy připojené k internetu. Na tento problém upozornil portál Digitální rádio správce facebookové skupiny HBO Max tipy CZ/SK Josef Malinský, kde byla k danému tématu také založena již dnes ráno diskuse.

„Výpadky mohou postihnout jakýkoli byznys založený na distribuci po internetu, to není nic, co bychom z minulosti již neznali. Ale aby nešla služba jen na jednom operačním systému, konkrétně na mobilech Android, to si nevybavuji,“ podivuje se Malinský a dodává: „Horší je, že problém trvá minimálně už dva dny. I v pondělí ráno nebyla aplikace dostupná, později se to dočasně podařilo vyřešit. Problém ale nebyl definitivně zažehnán.“ Jeho slova potvrzuje i stránka Downdetector, která potvrzuje zvýšenou aktivitu nespokojených uživatelů právě v posledních hodinách.

„HBO Max se i poslední potíže přičítají k dosavadní velmi negativní reputaci, kterou si služba vybudovala naprosto nezvládnutým vstupem na lokální trh. Doteď služba řadě lidí funguje jen s velkými obtížemi, aplikace mají nedodělky, které obtěžují při ovládání, chybí v reklamní kampani naslibované seriály, například Upíří deníky, Lovci duchů a podobně – nakonec některé přijdou až na podzim,“ vyjmenovává Josef Malinský problémy, které mohou předplatitele odradit od toho, aby si službu dále platitli. Při uvedení na trh tuto videotéku v kampani podpořil například Leoš Mareš nebo Jirka Král, na sociálních sítích pak například i Karel Kovář alias Kovy.

Redakce našeho portálu požádala provozovatele služby o komentář. V případě jeho reakce ho do zprávy doplníme.

autor: lukpo
Spustit audio

Související