Streamingová služba Plex nabídne na jednom místě obsah z videoték Netflix, HBO Max, Apple TV+ a mnoha dalších

8. duben 2022

Multimediální platforma Plex, která se stala pro řadu uživatelů synonymem domácí zábavy v nepřeberném množství audio a video obsahu, přichází s vytouženou novinkou. V jedné z nových kategorií, jenž je k dispozici i v Česku, si může divák zvolit z řady streamovacích služeb, z nichž se mu na jedno místo generuje obsah.

Čtěte také

V České republice jsou podporovány služby jako Netflix, HBO Max, Apple TV+ nebo Amazon Prime Video, ale například i Videotéka společnosti O2. Chybí zde naopak Disney+, platforma však plánuje vstup do našeho regionu až 14. června. Nová kategorie je pojmenovaná Discover a označena přídomkem BETA. Plex zavádí tuto novinku kvůli divákům, kteří leckdy tráví dlouhé minuty u svých streamovacích služeb, aniž by si dokázali cokoliv vybrat. 

„Ve skutečnosti je pro většinu televizních předplatitelů frustrující procházet mezi různými streamovacími službami a 44 % streamujících diváků tvrdí, že nemohou najít vůbec nic. Všichni jsme strávili nespočet času žonglováním se všemi našimi různými předplatnými a bezplatnými službami, přeskakováním od Disney+ přes HBO Max až po Hulu přes Amazon Prime až po Apple TV+ a zpět,“ píše v tiskové zprávě z tohoto týdne multimediální služba.

Čtěte také

Plex není samozřejmě první, kdo s něčím takovým přichází. Přímým konkurentem této služby je aplikace JustWatch, která funguje v chytrých televizorech a je taktéž generátorem obsahu z různých streamovacích služeb. „Pro spotřebitele je důležité „co“, nikoli „kde“. To znamená, že se mnohem více zajímáme o filmy, pořady, herce a filmaře, než o to, které aplikace je obsahují,“ zdůvodňuje důležitost novinky tým streamovací služby Plex. 

Služba jde ovšem v generování obsahu z jednotlivých služeb ještě dál. „Až uslyšíte o tom, že nový film vyjde později v létě, můžete si ho přidat také do svého seznamu sledovaných. A budete moci mít přehled o tom, kdy je v kinech, kdy je k dispozici k zapůjčení a kdy je k dispozici ke zhlédnutí v kterékoli z vašich služeb,“ dodává tisková zprávě. V kategorii Discover jsou umístěny také upoutávky na nadcházející filmy nebo pořady.

autor: lukpo
Spustit audio

Související