Vlastník operátora Skylink: Distribuční poplatek stanic Discovery neodpovídá jejich tržní hodnotě

22. květen 2020

Od června vyřadí M7 Group z nabídky satelitní televize Skylink stanice Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD, Discovery, TLC, Discovery Showcase HD a Animal Planet.

Distribuční poplatek, který by měla skupina M7 Group hradit společnosti Discovery, neodpovídá skutečné tržní hodnotě těchto kanálů. Právě to je důvodem, proč od 1. června nebudou tyto stanice včetně Eurosportu 1 a 2 součástí nabídek operátorů Canal Digitaal, TV Vlaanderen, Online.nl a také tuzemského Skylinku. O toto oficiální stanovisko se opírá nizozemský portál Totaal TV. Společnost Discovery uvádí, že je dalším jednáním stále otevřená. Cena za stanice zveřejněna nebyla.

Isabela van Enckevort, ředitelka komunikace a vnějších vztahů ve společnosti Discovery Benelux, upozornila, že provozovatel na svých kanálech nabízí širokou škálu populárního obsahu a řadu významných sportovních událostí. „Novým partnerstvím jsme pochopitelně vždy nakloněni. Dveře jsou u nás otevřené,“ uvedla Enckevort. Od června vyřadí M7 Group z nabídky stanice Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD, Discovery, TLC, Discovery Showcase HD a Animal Planet.

autor: lukpo
Spustit audio

Související