Vodafone: Kanály v Ultra HD nebudeme balíčkovat, speciální produkt pro 4K nechystáme

26. listopad 2021

Společnost Vodafone je jedním z mála největších operátorů na trhu, kteří svým zákazníkům již nabízí obsah ve 4K rozlišení, a to jak v rámci videotéky, tak i lineární kanály. Divákům prozatím nehodlá tento obrazově kvalitnější bonus speciálně zpeněžit.

Čtěte také

„Nemáme strategii balíčkovat 4K,“ uvedl pro portál Digitální rádio mluvčí operátora Ondřej Luštinec. Firma zatím v rámci lineárního vysílání zpřístupnila klientům jedinou stanici v UHD, a to Insight TV. U kanálu je aktivní signalizace českých titulků, lokalizace se zde však objevuje prozatím minimálně. Počeštění Insight TV dohodl s provozovatelem stanice přímo Vodafone a informoval o ni v zahraniční tiskové zprávě.

Insight TV UHD mají v tuto chvíli odkódování pouze klienti s nejvyšší nabídkou. Zpřístupněno má být i vysílání další stanice, a to slovenské Chuck UHD. Ta již k dispozici pro klienty Vodafonu je, ale zatím „pouze“ ve vysokém rozlišení. Vysílání Chuck UHD by mělo být dostupné všem zákazníkům. V plánu je i spuštění třetího kanálu ve 4K rozlišení, stanice Love Nature UHD. Tu již mají v nabídce Skylink a Kuki.

Několik nových titulů v nejvyšší obrazové kvalitě zařadil Vodafone také do své videotéky. Na otázku, zdali se tak bude dít i nadále, odpověděl mluvčí operátora Ondřej Luštinec následovně: „Určitě nám dává smysl doplňovat další 4K tituly do videotéky, na druhou stranu na trhu je jich zatím poměrně omezené množství.“ Obsah ve 4K rozlišení mohou zákaznici konzumovat na oficiálním boxu operátora, aplikace pro televizory zatím uvolněna nebyla.

autor: lukpo
Spustit audio

Související