Vodafone zařadí první stanice ve 4K rozlišení, testuje Love Nature UHD, Chuck TV UHD a Insight UHD

7. září 2021

Společnost Vodafone se chystá v následujících týdnech zařadit do své nabídky první programy ve 4K/UHD rozlišení, tedy čtyřikrát vyšší kvalitě, než kterou nabízí formát UHD. Testy prvních třech stanic už operátor ve své síti zahájil.

Aktuálně testuje Vodafone ve své síti trojici kanálů v Ultra HD rozlišení. Jedná se konkrétně o Love Nature UHD, Chuck TV UHD a Insight UHD. „Stanici Love Nature HD jsme přesunuli k dokumentům na pozici 81. Zatím budeme pokračovat v HD vysílání, ale vylepšení na 4K/UHD plánujeme už v řádu týdnů,“ uvedl pro náš portál mluvčí společnosti Vodafone Ondřej Luštinec. Od dnešního dne firma klientům zpřístupnila programy Nova Sport 3 a 4.

Stanice Love Nature ve 4K rozlišení už svým zákazníkům nabízí například operátor Skylink prostřednictvím družice Hotbird na pozici 13 stupňů východně nebo internetová televize Kuki. Chuck TV je nový herní kanál, který se již u Vodafonu také etabloval, prozatím v HD rozlišení. S jeho 4K verzí počítá i SledováníTV. Za pozornost však stojí zejména testy stanice Insight UHD, kterou měl dříve v nabídce Skylink, aktuálně ji však nikdo nenabízí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související