Vodafone vyřadil z kabelové televize několik programů v SD rozlišení, přidal Love Nature HD a TV1000 Russian Kino

10. listopad 2020

Kabelová a internetová televize Vodafone potvrzuje dlouhodobou sázku na vysoké rozlišení a utlumování programů ve standardní kvalitě obrazu. Diváci jsou na původních set-top boxech UPC vyzývání, aby přepnuli na HD.

Operátor Vodafone dnešními změnami v programové nabídce potvrdil, že programy ve standardním rozlišení nemají v placených služeb perspektivu. Telekomunikační firma dnes z kabelové televize Horizon vyřadila v SD kvalitě programy Nova Sport 1, Eurosport 1, Eurosport 2, Sport 1, Sport 2 a Arena Sport 2. Některé pozice byly již z přijímačů úplně odpojeny, na zbývajících se pak vysílá informace, že diváci mají přepnout na vysílání těchto kanálů ve vysokém rozlišení obrazu. Stanice byly většinou umístěné na konci seznamu.

Do nabídky kabelové a internetové televize byly zároveň zařazeny nové stanice – dokumentární Love Nature HD a filmový TV1000 Russian Kino (SD). Do vysokého rozlišení byla překlopena i tematická televize Arena Sport 2. Na platformě Vodafone TV je u těchto programů k dispozici i zpětné zhlédnutí + TV archiv. V nabídce Horizon zůstaly i ruské stanice Dom Kino, Vremja, Muzyka Pervogo a pochopitelně i Pervyj kanal International. Lze očekávat, že Love Nature bude v příštím roce k dispozici jako jeden z prvních kanálů ve 4K.

Vodafone (platforma Horizon)

  • Zařazení: Love Nature HD (pozice 140), TV1000 Russian Kino (pozice 52), Arena Sport 2 HD (původní pozice SD verze)
  • Vyřazení (SD verze): Nova Sport 1, Eurosport 1, Eurosport 2, Sport 1, Sport 2, Arena Sport 2

Vodafone TV (internetová televize)

  • Love Nature HD (pozice 140. zpětné zhlédnutí), TV1000 Russian Kino (pozice 171, zpětné zhlédnutí)
autor: lukpo
Spustit audio

Související