Vodafone vyřadil z nabídky jednu z regionálních televizí, západočeskou ZAK TV

20. leden 2021

Jako důvod pro vyřazení ZAK TV uvedl operátor Vodafone vypovězení distribuční dohody. Stanice tak nebude k dispozici v nabídce kabelové televize Horizon ani internetové platformy Vodafone TV.

Z nabídky největšího kabelového operátora na trhu, společnosti Vodafone, zmizela západočeská regionální televize ZAK TV. Vyřazení programu potvrdil portálu Digitální rádio mluvčí telekomunikační firmy Ondřej Luštinec. „Západočeská televize ZAK TV vypověděla naši dohodu, takže jsme obecně ukončili vysílání. ZAK TV vypínáme i na Vodafone TV,“ uvedl pro naši redakci Luštinec. Program tak nebude k dispozici v nabídce operátora v případě kabelové ani jeho internetové televize.

ZAK TV charakterizuje samu sebe na svém webu jako jednu z největších regionálních televizí v České republice s týdenním zásahem 175 tisíc diváků. Primárně je její vysílání určeno pro Plzeňský a Karlovarský kraj, čemuž odpovídá i pokrytí DVB-T2 vysílačů společnosti Digital Broadcasting, která provozuje multiplex 24. Stanice nedávno provedla technické úpravy svého vysílacího řetězce, aby byla schopna nabídnout operátorům signál ve vysokém rozlišení. Primárně má být určen pro kabelové sítě.

autor: lukpo
Spustit audio

Související