Vodafone vyřadil z nabídky kabelové a internetové televize kanál AXN HD

1. září 2021

V nabídce kabelové a internetové televize Vodafone bylo k 31. srpnu ukončeno šíření seriálového a filmového kanálu AXN HD. Šlo o jediného operátora, který měl tento program pro své klienty k dispozici.

Po necelých deseti letech zmizel z nabídek placených televizí v Česku seriálový a filmový kanál AXN ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Ve svém programovém rastru ho měl konkrétně pouze kabelový a internetový operátor Vodafone, který stanici šířil již od května 2012, tehdy ještě jako společnost UPC České republika. Ta se s ním později spojila a následně zanikla. AXN HD bylo součástí původní Horizon TV i nové Vodafone TV.

Distribuce stanice nebyla určena primárně pro náš, ale maďarský trh. Společnost Sony Pictures Television Networks, která byla distributorem kanálu, sice k AXN HD sice v březnu 2011 zařadila k tomuto programu i českou jazykovou stopu, lokalizace ale nikdy nebyla stoprocentní. Diváci mohli často narazit na seriály, jež lokalizaci vůbec neobsahovaly a chyběly i doplňkové titulky. Avizované české verze se AXN HD vůbec nedočkalo.

autor: lukpo
Spustit audio

Související