Vodafone zpřístupnil stanici Nova Lady více divákům, z DVB-T multiplexu vyřadil Óčko Expres

10. listopad 2021

Nejen v základní nabídce kabelové televize, ale i prostřednictvím vlastního DVB-T multiplexu, který operátor ve své síti skládá, mohou klienti Vodafonu sledovat novou celoplošnou stanici Nova Lady. Tu spustila mediální skupina Nova 18. října.

Kabelový operátor UPC Česká republika, kterého Vodafone v uplynulých letech pohltil, označoval DVB-T nabídku šířenou prostřednictvím vlastní sítě, jako Start. Šíření Nova Lady prostřednictvím tohoto standardu přináší některé výhody. Jednou z nich je to, že divák nemusí mít přijímač s kabelovým, ale pouze terestrickým tunerem. To se týká například některých starších televizorů, případně set-top boxů podporujících pouze DVB-T.

Nova Lady nahradila v základní nabídce Start stanici Óčko Expres, která byla naopak vyřazena. Z „Óčko rodiny“ je tak prostřednictvím vlastních DVB-T multiplexů Vodafone k dispozici kromě „červeného Óčka“ také Óčko Star. Óčko Black naopak v nabídce Start není. Prostřednictvím nabídky Start jsou dostupné zákazníkům kabelového operátora i další bezplatné stanice skupiny Nova. Konkurenční Prima Show sem zařazena nebyla.

autor: lukpo
Spustit audio

Související