Volant.TV získala licenci, placená stanice bude cílit na fanoušky motorismu

22. září 2021

Licenci pro distribuci nové televizní stanice Volant.TV získala od tamního regulátora slovenská společnost Asteon Trade. Podle informací portálu Digitální rádio má jít o motoristický kanál zaměřený na lokálního diváka. Vlastník programu ho chce nabízet v placených službách na Slovensku a v České republice, odstartuje v horizontu měsíců.

Na rozdíl od svého hlavního konkurenta, placeného kanálu Auto Motor Sport, plánuje Volant.TV nabízet výhradně lokálně produkovaný obsah zaměřený na motorismus, respektive automobilový průmysl. Ve vysílání dostanou prostor klasické, ale i moderní vozy. Programové schéma má být postavené právě na originálním obsahu, který nebudou moci diváci vidět nikde jinde. Chybět nebudou pochopitelně ani recenze jednotlivých značek.

Podobně jako slovenská televize Chuck TV i Volant.TV bude svůj obsah produkovat ve 4K/UHD rozlišení, což do budoucna umožňuje i odpovídající distribuci signálu. Pro operátory má být však k dispozici prozatím „pouze“ verze ve formátu Full HD, distribuce bude zajišťována přes IP. Volant.TV bude navazovat na stejnojmenný YouTube kanál s 55 tisíci fanoušky, odstartovat plánuje v horizontu několika měsíců, pravděpodobně na přelomu roku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související