Vysílač Pfaffenhofen an der Ilm už šíří signál čtyř DAB+ multiplexů, jeho signál dosáhne až do Čech

17. červen 2022, aktualizováno

Dobře známá bavorská kóta Pfaffenhofen an der Ilm/Wolfsberg, která je na úrovni dálkového příjmu zachytitelná i dále od hranic s Německem, začala šířit nově i signál DAB+ multiplexu DR Deutschland. Společnost Media Broadcast to oznámila ve středu 15. června na sociálních sítích. Z vysílače je nyní dostupných dalších třináct programů.

Třináct stanic, mezi kterými nechybí rozhlasová rodina Deutschlandradio, Absolut Relax, Klassik Radio nebo sunshine live, je nově k dispozici i z vysílače Pfaffenhofen an der Ilm/Wolfsberg v sousedním Bavorsku. Díky dobrému umístění patří DAB+ vysílač k velmi často zachytitelným kótám na území Čech, a to i dále od německých hranic. Jeho přítomnost registrovala naše redakce na úrovni dálkovému příjmu až v Českém středohoří.

Nově spuštěný vysílač je pochopitelně jako další kóty tohoto multiplexu k dispozici na kanálu 5C. Rozhlasová síť DR Deutschland doplňuje programové nabídky Bayern (kanál 11D), Oberbayern/Schwaben (kanál 10A) a Ingolstadt (kanál 11A). V některých lokalitách, kam by signál teoreticky mohl dosáhnout, je problematický pouze kanál 11A, který v Praze a na Příbramsku využívá společnost Teleko. Tento multiplex obsahuje i dvě místní stanice ČRo.

autor: lukpo
Spustit audio

Související