Vysílací rada prodloužila digitální licence rádiím Pigy a DAB Plus Top 40

28. květen 2020

Stávající licence byly prodlouženy o osm let, v případě Pigy rádia do 18. února 2031, u DAB Plus Top 40 do 10. prosince 2030. Obě stanice je možné naladit jako součást rozhlasových multiplexů v různých koutech republiky.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) prodloužila Pigy rádiu a DAB Plus Top 40 licence pro digitální distribuci. Pigy rádio je možné naladit v multiplexech DAB+, konkrétně u společností České Radiokomunikace (Praha, Ostrava, Plzeň) a Teleko digital (Praha, Příbram a Olomouc), DAB Plus Top 40 u RTI cz i Teleka. O rozhodnutí dnes média informoval regulátor prostřednictvím tiskové zprávy. Stávající licence byly prodlouženy o osm let, v případě Pigy rádia do 18. února 2031, u DAB Plus Top 40 do 10. prosince 2030.

Provozovatelem dětského Pigy rádia je společnost Active Radio – multimediální skupina vlastnící rádia Evropa 2, Frekvence 1, Rádio Bonton, Rádio Dance, Youradio a Youradio Talk. Provozuje řadu on-line médií, streamingových audio služeb, sdružuje skupiny fanoušků na sociálních sítích a pořádá různé akce. Divize NoLimits pořádá ročně akce pro více než 100 tisíc osob. Od roku 2018 patří holdingové společnosti Czech Media Invest. Za projektem DAB Plus Top 40 stojí operátor RTI cz, který má DAB+ vysílače v několika regionech Čech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související