Vysílací rada v udělování analogových „bubláčků“ nepolevuje, začalo další licenční řízení

20. srpen 2018

Rekordní počet frekvencí pro jedinou rozhlasovou stanici najdeme pravděpodobně v severočeském Liberci, kde Hitrádio FM využívá hned tři kmitočty.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) pokračuje v přidělování volných kmitočtů s nižším výkonem privátním vysílatelům. Již pátou frekvenci se podařilo na aktuálním zasedání regulátora získat brněnskému Hitrádiu City (nejedná se o stejnou stanici jako pražské 93.7 MHz). Padesátiwattový kmitočet 89.2 MHz je situovaný do obce Mokrá. V současné době už Hitrádio City vysílá v Brně, Blansku a Znojmě. V jihomoravské metropoli dokonce hned na dvou frekvencích – 99 MHz z Medlánek a 100.8 MHz z Barvičovy.

Skutečnost, že v některých městech je možné danou rozhlasovou stanici naladit na vícero frekvencích, není ojedinělá. Nejvíce kmitočtů má v tomto směru pravděpodobně Hitrádio FM v severočeském Liberci, které provozuje skupina Media Bohemia. Stanice tu vysílá na frekvencích 93.3 MHz, 100.6 MHz a 106.1 MHz. Právě pro Liberec nyní RRTV zahájila výběrové řízení týkající se volného kmitočtu 94.1 MHz s výkonem 200 Wattů. Podle webu dxradio.cz má být zájemcem tentokrát Signál Rádio, stejně jako v případě jihlavské frekvence 96.2 MHz. Nejzazší termín pro podání přihlášek je 25. září.

autor: lukpo
Spustit audio

Související