Vysílací rada zaregistrovala provozovatele rádií Color a Hey jako DAB+ operátora

16. září 2021

Společnost Joe Media patřící podnikateli Miroslavu Pýchovi byla vysílací radou zaregistrovaná jako operátor šířící signál DAB+, respektive provozovatele převzatého zemského digitálního vysílání. Firma se tak připravuje na spuštění vlastní sítě.

Vysílací rada zaregistrovala vedle stanic Hey a Color jako součástí programové nabídky nové rozhlasové sítě i další tři rádia, a to jmenovitě Haná Sky Rock, Free Radio a Radio Metropole. V tuto chvíli to ovšem neznamená, že tyto okruhy budou v multiplexu skutečně přítomně. Pýcha portálu Digitální rádio řekl, že jednání s prvními zájemci v tuto chvíli probíhají. Pražský vysílač plánovala firma spustit ještě letos.

Nový multiplex bude fungovat na kanálu 7C, který se v České republice prozatím vůbec nepoužívá. Využito budou dvou vysílačů, a to Praha – Strahov a Benešov – Lbosín, oba s výkonem 1 kW. Nápad na vlastní DAB+ multiplex přináší pro provozovatele stanic Color a Hey zajímavou ekonomickou perspektivu. Kromě toho, že do něj umístí vlastní programy, mohou mu další vysílatele ušetřit náklady za šíření tím, že sami za něj budou platit.

autor: lukpo
Spustit audio

Související