Vysílání ČT3 nezakončí na Silvestra film Saturnin, posledním pořadem bude Novoroční přípitek

9. prosinec 2022

Posledním pořadem v existenci stanice ČT3 nebude na Silvestra 31. prosince 2022 česká komedie Saturnin, ale až Novoroční přípitek 1. ledna 2023. Vyplývá to z aktualizovaných programových plánů stanice, které Česká televize poskytla tento týden novinářům. Po samotném Saturninovi budou následovat ještě tři pořady estrádního typu.

Čtěte také

Filmové zpracování slavného humoristického románu Zdeňka Jirotky z roku 1994, velká silvestrovská revue A jedeme dál, záznam Silvestra 1978 a blok známých písní ve formátu Muzikálová férie. Právě takové budou poslední hodiny vysílání stanice ČT3 na Silvestra, v sobotu 31. prosince letošního roku. Opravdu posledním pořadem tohoto programu pak bude minutu po půlnoci 1. ledna 2023 tradiční Novoroční přípitek.

Stanice ČT3 končí vysílání po více než dvou letech. Česká televize ji spustila v první polovině roku 2020 jako tzv. covidový projekt, který měl zejména seniorům zpříjemnit období lockdownu. Z ČT3 se stala i přes původní plán nakonec plnohodnotná stanice, kterou ovšem Kavčí hory z důvodu nutných úspor nakonec skutečně vypnou. Vysílání archivního kanálu se závěrem listopadu ukončil i Rozhlas a televize Slovenska.

Čtěte také

Českou televizi čeká od roku 2024 omezování výroby a vysílání a propouštění zaměstnanců, pokud se do té doby nezvýší koncesionářský poplatek ze stávajících 135 korun. Letos přijatá úsporná opatření nebudou po roce 2024 pro stávající rozsah činností stačit. Při projednávání aktualizace dlouhodobých plánů na roky 2023 až 2027 se na tom ve středu usnesla Rada ČT. Rada zároveň schválila rozpočet ČT na příští rok s příjmy a výdaji 7,386 miliardy Kč 

Rozpočet podle dozorčí komise pokrývá náklady na provoz šesti kanálů ČT, ale bude jej možné naplnit na úkor úspor ve výrobě a investicích. Rozpočet mimo jiné počítá s omezením dramatické tvorby proti letošku o 13 procent, dokumentární tvorby o 34 procent a výroby sportovních pořadů o 27 procent. Naopak zpravodajství o dvě procenta naroste a výroba v oblasti zábavy se zvýší o 35 procent kvůli nové řadě StarDance a pořadu Peče celá země.

autor: lukpo | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související