Česká televize varuje před možným vypnutím stanice ČT3

2. červen 2021

Česká televize varuje, že pravděpodobně do budoucna nebude schopna financovat další provoz svého archivního kanálu ČT3. Poslanecká sněmovna dnes v rámci projednávání zákona o DPH odmítla pozměňovací návrh, který řešil prodloužení částečného odpočtu DPH pro ni a také Česky rozhlas.

„Rozhodnutí bude mít přímý dopad na původní televizní výrobu, zejména dramatickou tvorbu, animované a dětské příběhy, na rozvoj regionálního zpravodajství a dopadne i na sportovního diváka. Česká televize zřejmě bude muset ukončit i vysílání programu ČT3,“ uvedlo v tiskové zprávě veřejnoprávní médium. Relativně nedávno přitom Rada ČT souhlasila s pokračováním projektu. Jeho financování po roce 2021 je však nejisté.

Česká televize i Český rozhlas bojují s mimořádnými výdaji spojenými s koronavirovou krizí.  Média nabídla občanům nové programy a rozšířila i nabídku pořadů a služeb, které reagovaly na společenskou situaci. Tyto mimořádné náklady ještě navýšily provozní výdaje spojené s přesuny výroby, testováním, hygienickými opatřeními a zvyšující se ceny všech vstupů. Příjmy vysilatelů se proti tomu snížily mj. výpadkem obchodní činnosti.

autor: lukpo
Spustit audio

Související