Vysílání kanálu Televize přes anténu je v pořádku, neaktuální informace k DVB-T2 regulátorovi nevadí

23. červenec 2021

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání na svém posledním zasedání rozhodla o tom, že náplň informačního kanálu Televize přes anténu, který provozuje společnost Digital Broadcasting, je v pořádku. Neaktuální informace o probíhajícím přechodu na pozemní vysílání druhé generace nepovažuje za problém.

Společnost Digital Broadcasting, za níž stál řadu let dnes již zesnulý ostravský podnikatel a rocker Radim Pařízek, obnovila 19. listopadu loňského roku vysílání svého informačního kanálu Televize přes anténu. Na rozdíl od Českých Radiokomunikací však obsah tematické stanice neaktualizovala a divák by tak teoreticky mohl nabýt dojmu, že proces je stále v běhu. Na tuto skutečnost upozornil i jeden ze čtenářů portálu Digitální rádio.

Televize přes anténu - stížnost pro RRTV

Regulátor v odpovědi našemu pražskému čtenáři, který si nepřál zveřejnit své jméno, sice uvedl, že informace v této přibližně desetiminutové smyčce skutečně nejsou aktuální, nicméně průměrný divák již musel za dobu zhruba tři čtvrtě roku zaznamenat, že proces je již ukončen. Z obsahu vysílání Televize přes anténu tak nemůže být pomýlen. Stanice sice vysílá neaktuální program, nicméně licence konkrétní závazek neobsahuje a není tedy problémem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související