České Radiokomunikace mění po deseti letech majitele

4. květen 2021

Novým majitelem Českých Radiokomunikací se stávají fondy Cordiant Digital Infrastructure. Hodnota transakce zveřejněna nebyla. Operátor je v Česku dominantním provozovatelem televizních a rozhlasových vysílačů, patří mu i tisíce kilometrů optických kabelů.

„Jsme hrdí na to, že jsme mohli podporovat růstový příběh Českých Radiokomunikací v posledním desetiletí a stát u proměny této společnosti z vlastníka a provozovatele vysílací infrastruktury tradičního typu v přední platformu pro digitální infrastrukturu," uvedl Martin Gebauer, šéf infrastrukturního týmu Macquarie Asset Management pro střední a východní Evropu, který vlastnil České Radiokomunikace doposud.

„Těšíme se, že můžeme společně se silným manažerským týmem, zaměstnanci a ostatními důležitými partnery pokračovat v budování Českých Radiokomunikací jako vedoucí digitální infrastrukturní platformy obsluhující trhy vysílání, telekomunikací a datových center,“ dodal Steven Marshall, předseda představenstva Cordian Digital Infrastructure.

Vedle Českých Radiokomunikací, kterým patří dvě celoplošné televizní sítě DVB-T2 a technicky zajišťují i chod multiplexu České televize a Českého rozhlasu, na našem trhu v této oblasti působí i společnost Digital Broadcasting. Tu před lety založil dnes již zesnulý ostravský podnikatel Radim Pařízek. Firma provozuje mj. DVB-T2 multiplex 24.

autor: lukpo
Spustit audio

Související