Vzdělávací kanál „Připrav se na budoucnost s programem Duke of Edinburgh“ spustil v DVB-T2 promo smyčku

2. květen 2022, aktualizováno

V pondělí 2. května úderem desáté hodiny dopolední bylo v celoplošném DVB-T2 multiplexu 23 zahájeno vysílání nového vzdělávacího programu s rekordně dlouhým názvem. Stanice je šířena v programovém balíku vedle kanálů Seznam TV, TV Barrandov nebo Rádio Dechovka. Aktuálně je v síti aktivních 13 programových pozic.

Vysílání programu se aktuálně skládá pouze z opakující se promo smyčky, která upozorňuje na výhody vzdělávacího programu Vévody z Edinburgu (Duke of Edinburg). Animované, plně otitulkované video je zakončeno informací s odkazem na webovou stránku www.zazijdofe.cz. Stanice je k dispozici jako drtivá většina komerčních programů v DVB-T2 pouze v obrazovém formátu 960x540p, který odpovídá pro lidské oko standardní kvalitě obrazu.

„Je to trochu jiný typ TV, je to #DofE - The Duke of Edinburgh. V námi provozovaných sítích vysíláme už 29 TV,“ napsal stručně ke spuštění tematického kanálu na svém twitterovém účtu Marcel Procházka, ředitel pro rozvoj Českých Radiokomunikací. Programová pozice má zapojený také příznak HbbTV a vysílá se již aplikace s několika kategoriemi o programu DofE. Stanice získala licenci loni v listopadu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související