Vzniká mladoboleslavské Radio Energic, chce do DAB+

16. březen 2023

V první polovině letošního roku plánuje spustit své vysílání nová rozhlasová stanice Rádio Energic sídlící v Mladé Boleslavi. Kromě internetu chce tento program šířit distribuci také přes některý z tuzemských DAB+ multiplexů. Vysílatel již požádal mediální radu o vydání odpovídající licence.

S mottem „Rádio nové doby“ se připravuje na start mladoboleslavská rozhlasová stanice Rádio Energic. Spuštění vysílání předchází výběr pracovního týmu. Formou castingu na sociální síti Facebook shání vysílatel jak moderátory, tak i zprávaře. Rádio Energic zatím nespecifikuje, na jaký formát se mohou posluchači těšit. Facebookový profil pouze hovoří o obecném označení „moderní hudební rozhlasová stanice“.

O vysílací licenci Radia Energic požádala stejnojmenná mladoboleslavská společnost, jejímž jednatelem a zároveň jediným společníkem je osmadvacetiletý Tomáš Veselý. Firma Radio Energic byla zapsána do obchodního rejstříku před několika týdny, 6. února letošního roku. Redakce portálu Digitální rádio už Veselého oslovila prostřednictvím e-mailu. Pokud bude mít provozovatel zájem s námi komunikovat, rádi vám přineseme další informace.

autor: lukpo
Spustit audio

Související