WorldDAB podporuje zachování klasického pozemního vysílání minimálně do roku 2040

12. červenec 2023

Organizace WorldDAB se ve Velké Británii připojila k aktivitě Broadcast 2040+. Ta má za cíl přimět tamní vládu, aby nepodléhala tlaku zejména mobilní lobby a zachovala klasické distribuční cesty pro šíření pozemního signálu minimálně do roku 2040. K této aktivitě se v minulosti připojily za náš region například České Radiokomunikace.

„WorldDAB podporuje kampaň, protože digitální vysílací rozhlasové služby jsou zásadní pro zajištění budoucnosti rádia jako důvěryhodného a spolehlivého zdroje zpráv, zábavy a společnosti pro posluchače ve Spojeném království a na celém světě. To je zvláště důležité v automobilu, kde výzkum WorldDAB zjistil, že 90 % kupujících tvrdí, že rozhlasové vysílání by mělo být standardem v každém vozidle,“ citoval při této příležitosti prezidenta WorldDAB Patricka Hannona portál RedTech.

Proč je uskupení organizací a operátorů pod hlavičkou Broadcast 2040+ aktivní právě v těchto měsících, není nijak překvapivé. V listopadu letošního roku se sejdou v Dubají zzástupci telekomunikačních regulátorů a dalších subjektů na Mezinárodní konferenci WRC a Ofcom za Velkou Británii by měl vyslat v rámci přehodnocení kmitočtového spektra vyslat jasný signál, že zachován klasických distribučních cest je žádoucí a nelze ho nahrazovat službami mobilních operátorů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související