Ve Velké Británii proběhla v létě kampaň za zachování pozemní televize a rádia po roce 2040

31. říjen 2022

Evropské země a další státy budou v příštím roce diskutovat na mezinárodní konferenci WRC 23 o budoucnosti pozemního televizního vysílání a budoucnosti pásma 600 MHz. Britský operátor Arqiva při této příležitosti letos v létě spustil kampaň, v níž informuje posluchače a diváky o nutnosti zachování klasických distribučních cest.

Chraňte tradiční televizi a rádio. To je jasný vzkaz a poslání informační kampaně, které v uplynulých měsících probíhala ve Velké Británii a apelovala na zachování klasického vysílání nejen po roce 2030, ale dokonce i 2040. Operátor Arqiva, který je tamním významným poskytovatelem vysílacích služeb, upozornil, že na základě dat průzkumu společnosti Ipsos, 9 z 10 lidí si přeje podporu a budoucnost pro tyto služby.

Více než 8 z 10 oslovených se domnívá, že by vládní nebo místní poslanci měli aktivně podporovat pokračující poskytování těchto služeb. Podobný podíl věří, že by to měla dělat BBC. Starší lidé, osamělí, méně majetní a lidé ve venkovských oblastech jsou nejvíce závislí na službách Freeview a rádia – které jsou bezplatně dostupné na nejširší úrovni. Jasnou výhodou je, že tyto služby nepotřebují širokopásmové připojení ani žádné měsíční poplatky.

autor: lukpo
Spustit audio

Související