YouTube chce divákům doporučovat ještě relevantnější obsah, zaměří se na konspirační videa

31. leden 2019

V minulém roce realizovala on-line platforma stovky změn, které mají vést k lepšímu uživatelskému zážitku. Do změn je zapojena nejen umělá inteligence, ale i reální lidé.

V rámci strategie doporučování relevantního obsahu pro své uživatele se nyní portál YouTube zaměří na videa s takzvaným konspiračním obsahem. Budou to například taková, která propagují zázračnou léčbu závažných onemocnění, tvrdí, že země je placatá nebo polemizují nad nepravdivými teoriemi k novodobým historickým událostem, jakými bylo například 11. září 2001. Taková videa budou nejen vyňata z vyhledávání, ale YouTube plánuje také jejich mazání.

YouTube konstatuje, že změna se bude týkat přibližně jednoho procenta obsahu dostupného přes jeho platformu, nicméně bude to znamenat opět další výrazné zlepšení uživatelského zážitku. V minulém roce YouTube dlouhodobě zlepšoval svou platformu, aby návštěvníci dostávali skutečně relevantní obsah, a to zejména s ohledem na kladná hodnocení (lajky) a pozitivní komentáře. Celkem byly na on-line platformě provedeny stovky změn.

autor: lukpo
Spustit audio

Související