YouTube rozšiřuje dostupnost virtuální reality, přichází s novými funkcemi

26. červenec 2018

Firma nabízí na své platformě v současné době více než 800 tisíc příspěvků ve formátu virtuální reality a toto číslo chystá nadále navyšovat, a to i ve spolupráci se svými partnery.

Google rozšířil od včerejšího dne dostupnost virtuální reality prostřednictvím portálu YouTube. Nově nabízí svou bezplatnou mobilní aplikaci YouTube VR také pro náhlavní soupravu Gear VR, doposud to byla zařízení Daydream View, HTC Vive a PlayStation VR. Díky nově přidané funkci „Watch Together“ (Sledovat společně) v YouTube VR mohou její uživatelé komentovat videa a sdílet tak své zážitky s ostatními uživateli ve virtuálním prostoru.

YouTube nabízí na své platformě v současné době více než 800 tisíc příspěvků ve formátu virtuální reality a toto číslo chystá nadále navyšovat, a to i ve spolupráci se svými partnery. Google zpřístupnil mimo jiné nový cyklus VR180 Rocstar VR, který umožňuje zájemcům nahlížet do zákulisí oblíbených umělců. Jedná se mimo jiné o vystoupení kapely Portugal. The Man, která nedávno navštívila v rámci festivalu Aerodrome i Českou republiku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související