Z videotéky HBO Max zmizela řada originálních titulů, spojení Warner Bros. a Discovery má drtivý dopad

4. červenec 2022

Společnost Warner Bros. Discovery už nebude produkovat v některých zemích tituly pod značkou HBO Original a ty stávající z nabídky odstraní. Za nepopulárním krokem stojí nutné úspory ve výší rekordních tři miliard dolarů, které vznikly po fúzi obou zábavních gigantů. Kromě České republiky a Slovenska se to dotkne mj. i Skandinávie nebo Turecka.

Čtěte také

„Jak pokračujeme v práci na spojení služeb HBO Max a discovery+ do jedné globální streamovací platformy (…), přezkoumáváme naši aktuální nabídku obsahu pro stávající služby. V rámci tohoto procesu jsme se rozhodli odstranit z HBO Max omezené množství původního programu a také ukončit naše původní programové úsilí pro HBO Max,“ uvedla pro server Variety společnost Warner Bros. Discovery.

Kromě zemí ve střední a východní Evropě, tedy včetně České republiky a Slovenska, se tento velmi nepopulární krok bude týkat i severských zemí, Nizozemska a Turecka. Ukončeny budou také přípravy na vznikajících projektech, které společnost zahájila v loňském roce. Warner Bros. Discovery jedním dechem dodává, že chce zůstat významným akvizičním prostředníkem obsahu třetích stran v oblasti streamování.

Variety dále v dnešním článku uvádí, že pro produkční týmy a štáby v Evropě jde o těžkou ránu, kterou obdržely dnes ráno. Americký server dodává, že produkce vybraných titulů bude pokračovat, některé ovšem mohou být prodány konkurenčním streamovacím službám. Variety přikládá tomuto rozhodnutí velký význam, protože významně ovlivňuje nejen obsah streamovací služby, jakou je právě HBO Max, ale i lokální produkce.

autor: lukpo
Spustit audio

Související