O2 TV přechází na operační systém Android TV, integruje do něj i videotéku HBO Max

25. květen 2022, aktualizováno

Největší placená televize na trhu, služba O2 TV, definitivně přechází se svými set-top boxy na operační systém Android TV, který plánoval operátor dlouhodobě. Firma zatím neupřesnila, kdy proběhne migrace na novou televizní platformu, má to být však ještě letos.

Čtěte také

Změna se podle operátora dotkne více než tří set padesáti tisíc zákazníků. „Chceme, aby změna proběhla co nejjednodušeji,“ oznámila ředitelka O2 TV Dana Tomášková. Od dnešního dne již probíhá prodej O2 TV set-top boxů s Android TV, stávající přijímače budou převedeny v následujících týdnech. O2 TV bude domovskou aplikací, která se zákazníkovi po zapnutí set-top boxu spustí. Android TV je pro službu certifikovaný, zákazník se tedy nedostane vůbec mimo menu služby.

Přímo v prosředí set-top boxu bude integrovaná i služba HBO Max, která je součástí kategorie Premium. Ze služby zmizí v horizontu několika měsíců naopak videotéka HBO OD. K dispozici bude i O2 Knihovna, která bude synchronizovaná i napříč zařízeními. Přímo z prostředí bude možné i audioknihy nakupovat. Aktuálně je k dispozici okolo pěti tisíc titulů. Při instalaci Android TV bude kromě O2 TV operátorem nastavena tedy také O2 Knihovna, videotéka HBO Max a volitelně například YouTube Kids.

Čtěte také

V set-top boxu bude nastaven operační systémem Android TV, ale jak bylo uvedeno výše, divák to nepozná. Bude se pohybovat nadále ve známém prostředí služby O2 TV. Díky Android TV bude možné připojení periférii jako klávesnice nebo myši. Operační systém umožní i hlasové vyhledávání, a po budoucí aktualizaci i prohledávání obsahu O2 TV. Nastavení Wifi i přihlašovací údaje do televizní služby se přinášejí do nového prostředí. Uživatelé uvítají i podporu funkce Chromecast.

Přechod na novou platformu bude probíhat v nočních hodinách. Samotný proces bude probíhat v součinnosti zákazníka. Možné problémy operátor předpokládá u starších lidí. I pro ty bude fungovat speciální telefonní linka na čísle 800 111 000. Jak uvedl Josef Dočkal, ředitel pro produkt a inovace O2 TV, na dotaz portálu TV KOMPAS, operátor zároveň ukončí možnost hybridního příjmu a bude soustředite pouze na samotnou IPTV, respektive internetovou část.

autor: lukpo
Spustit audio

Související